(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA:Tabiatning ajralmas qismi bo‘lgan o‘simliklar dunyosi hayotining asosi va inson hayoti uchun muhim omil hisoblanadi. O‘simliklar nafaqat kislorod ishlab chiqaruvchi, balki oziq-ovqat, dori-darmon va boshqa ko‘plab ehtiyojlarni ta’minlovchi manba sifatida ham ahamiyatlidir. O‘simliklarning hayot tarzi ularning tabiatda tutgan o‘rni, yashash muhiti va moslashuv xususiyatlarini o‘rganishni talab qiladi. Ushbu mavzu o‘simliklar dunyosining xilma-xilligini va ularning ahamiyatini yanada chuqurroq anglashga yordam beradi.