(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ishda borliq va bo‘shliq tushunchalarining tarixiy-falsafiy va zamonaviy ilmiy talqinlari o‘rganiladi. Antik falsafadan boshlab hozirgi zamon fizikasigacha bo‘lgan konsepsiyalar asosida mavjudlik va yo‘qlik o‘rtasidagi dialektik munosabatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, ontologik, ekzistensial va estetik nuqtai nazardan inson tafakkurining mavjudlik chegaralarini qanday anglashga harakat qilishi ko‘rsatiladi va borliq va bo‘shliq o‘rtasidagi murakkab nisbatlar va ularning tafakkurdagi o‘rni ochib beriladi.