(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ishda bilimning falsafiy chegaralari va uni rad etish holatlari skeptitsizm doirasida tahlil qilinadi. Tadqiqotda bilimning ishonchlilik mezonlari, shubha va haqiqat o‘rtasidagi murakkab munosabatlar, hamda zamonaviy jamiyatda axborot ortiqchaligi fonida yuzaga kelgan epistemik inqiroz muammolari o‘rganiladi. Pyrrhon, Descartes, Hume va Popper kabi mutafakkirlar qarashlari orqali skeptitsizmning nazariy asoslari yoritiladi. Shuningdek, tanqidiy fikrlash, axborot madaniyati va ilmiy asoslangan qarorlar qabul qilish zarurati haqida taklif va tavsiyalar beriladi va skeptitsik yondashuvning ijtimoiy va iqtisodiy samara keltirish salohiyati haqida xulosa qilinadi.