(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek va rus tillarida sinonimlarning leksik-semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Har ikkala til tizimida sinonimiya hodisasi, ularning semantik chuqurligi, uslubiy tafovutlari va qo‘llanilish darajasi ilmiy jihatdan yoritiladi. Tadqiqot natijalari tarjima, til o‘rgatish va lug‘at tuzish jarayonlarida muhim ahamiyatga ega bo‘lishi mumkin. Abstract: This article analyzes the lexical-semantic properties of synonyms in Uzbek and Russian. The phenomenon of synonymy in both language systems, their semantic depth, stylistic differences and level of use are scientifically covered. The results of the study may be of significant importance in the processes of translation, language teaching and dictionary creation. Аннотация: В статье анализируются лексико-семантические свойства синонимов в узбекском и русском языках. Научно исследуется явление синонимии в обеих языковых системах, их семантическая глубина, стилистические различия и уровень употребления. Результаты исследования могут иметь важное значение в процессах перевода, преподавания языка и создания словарей.