(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqola O‘zbekistonning taniqli adibi, tarjimoni va publitsisti Muratbay Nizanovning hayoti va ijodiy faoliyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda yozuvchining hayot yo‘li, adabiy merosi, tarjimonlik faoliyati hamda o‘zbek adabiyoti rivojiga qo‘shgan hissasi yoritiladi. Nizanov asarlarining mavzu doirasi, uslubiy xususiyatlari va jamiyatdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqola, shuningdek, uning o‘zbek tilidagi tarjimalari, adabiy-estetik qarashlari va publitsistik faoliyati orqali yosh avlodni ma’naviy tarbiyalashdagi o‘rnini ko‘rsatadi. АННОТАЦИЯ: Статья посвящена изучению жизни и творчества Муратбая Низанова — известного узбекского писателя, переводчика и публициста. В нем будет рассказано о жизни писателя, его литературном наследии, переводческой деятельности и вкладе в развитие узбекской литературы. Анализируются тематика, стилистические особенности и социальная значимость произведений Низанова. В статье также освещается его роль в духовном воспитании подрастающего поколения посредством переводов на узбекский язык, его литературно-эстетических взглядов, публицистической деятельности. ABSTRACT: The article is devoted to the study of the life and work of Muratbai Nizanov, a famous Uzbek writer, translator and publicist. It will tell about the life of the writer, his literary heritage, translation activities and contribution to the development of Uzbek literature. The subject matter, stylistic features and social significance of Nizanov’s works are analyzed. The article also highlights his role in the spiritual education of the younger generation through translations into the Uzbek language, his literary and aesthetic views, and journalistic activities.