(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola tarmoqlarda kiberxavfsizlikni ta’minlashda xavf-xatarlarni boshqarish usullarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada kiberxavfsizlikning dolzarbligi, tarmoq tahdidlari va zaifliklar tahlili, shuningdek, xavflarni aniqlash, baholash va ularni kamaytirish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi tarmoq xavfsizligini ta’minlashga qaratilgan samarali boshqaruv usullarini ishlab chiqish va ularni amaliyotga tatbiq etish imkoniyatlarini o‘rganishdan iborat. Abstract. This article is dedicated to studying risk management methods for ensuring cybersecurity in networks. It examines the relevance of cybersecurity, analysis of network threats and vulnerabilities, as well as modern approaches to identifying, assessing, and mitigating risks. The primary objective of the research is to develop effective management methods aimed at enhancing network security and explore the possibilities of their practical implementation.