(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация. Ушбу мақолада автомобил йўлларини ривожлантириш мақсадли жамғармалари маблағларини бошқариш ва йўл транспорт инфратузилма лойиҳаларини молиялаштиришнинг аҳамияти кўриб чиқилган. Мақолада йўллар инфратузилмасини ривожлантириш учун давлат ва хусусий секторнинг ҳамкорлиги, маблағларнинг самарали тақсимланиши ва молиявий назоратнинг аҳамияти таърифланади. Шuningdek, мақсадли жамғармалар орқали лойиҳаларни молиялаштиришнинг иқтисодий ва ижтимоий самаралари муҳокама қилинади. Ташқи сармояларни жалб қилиш, халқаро ҳамкорлик ва инфратузилма лойиҳаларининг барқарор ривожи ҳақидаги масалаларга эътибор қаратилади. Abstract. This article discusses the importance of managing funds of road development targeted funds and financing road transport infrastructure projects. It covers the collaboration between the public and private sectors in developing road infrastructure, the effective allocation of funds, and the importance of financial control. Additionally, the article examines the economic and social benefits of financing projects through targeted funds. The paper also focuses on attracting external investments, international cooperation, and the sustainable development of infrastructure projects.