(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
So‘nggi yillarda butun dunyoda yuzaga kelgan global inqirozlar, xususan COVID-19 pandemiyasi, insoniyat hayotining barcha jabhalariga chuqur ta’sir ko‘rsatdi. Iqtisodiy, ijtimoiy, tibbiy va transport sohalari bilan bir qatorda, eng ko‘p zarar ko‘rgan sohalardan biri bu — turizm industriyasi bo‘ldi. Turizm sohasi xalqaro harakatlanish, insonlararo aloqalar, madaniy almashinuv va global iqtisodiy tizim bilan chambarchas bog‘langan tarmoq bo‘lib, istalgan darajadagi inqirozga nisbatan sezgir hisoblanadi. O‘zbekiston Respublikasi ham bu global inqirozlardan mustasno emas. Ushbu maqolada jahon inqirozlarining, ayniqsa pandemiyaning O‘zbekistondagi turizm sohasi rivojiga ko‘rsatgan ta’siri, davlat tomonidan ko‘rilgan chora-tadbirlar, sohadagi yangi tendensiyalar va istiqbollar tahlil qilinadi.