(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola elektr energiyasini o’lchash va nazorat qilishda avtomatlashtirilgan tizimlarni tadbiq qilish muhumligi yoritilgan va Modem aloqali ENHAT va GSM aloqali ENHAT shularda foydalanilgan Elektr ta’minoti tizimida elektr energiyasi nazorati va hisobining avtomatlashtirilgan tizimlari» darsligi o‘quv dasturi asosida tayyorlangan. Mazkur darslik xorijiy adabiyotlarda keltirilgan ma’lumotlar asosida va xorijning nufuzli oliy ta’lim muassasalarida mazkur fanni o‘qitish borasida amalga oshirilayotgan ishlar asosida takomillashtirilib qayta nashrga tayyorlandi. Darslikda elektr energiyani nazorati va hisobining avtomatlashtirilgan tizimlarining pog‘onalari va tuzilmalari to‘g‘risida batafsil to‘xtalib o‘tilgan. Sanoat korxonalarida energiya nazorati va hisobini amalga oshirish va avtomatlashtirilgan tizimlarni qurish orqali energiyadan ratsional foydalanish usullari keltirib o‘tilgan. Bu tizimlarning O‘zbekiston sharoitida qo‘llanilish istiqbollari va bu boradagi chet el mamlakatlarining tajribasi misol tariqasida keltirib o‘tilgan.