(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada fuqarolar ishtirokida amalga oshiriladigan “Tashabbusli byudjet” tizimining mohiyati, turlari va O‘zbekistonda uni amaliyotga joriy etish yo‘llari tahlil qilingan. Normativ-huquqiy asoslar, xalqaro tajriba, amaliy natijalar hamda mavjud muammolar yoritilgan. Shuningdek, tizimni takomillashtirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan. Maqola fuqarolik jamiyati, ochiq byudjet va mahalliy boshqaruv mavzulariga qiziquvchilar uchun foydalidir. Abstract. This article analyzes the concept, types, and implementation methods of the participatory budgeting system in Uzbekistan. It explores the legal framework, international experiences, practical outcomes, and current challenges. The paper also offers suggestions for improving the system. The study is relevant for those interested in civic engagement, open budgets, and local governance.