(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston hududida 2-tip qandli diabet kasalligining keng tarqalishi, uning asosiy etiologik omillari, diagnostik mezonlari hamda eng so‘nggi davolash usullari tahlil etildi. Ushbu kasallikni nazorat qilish uchun hayot tarzini o‘zgartirish, farmakologik terapiya va zamonaviy tibbiy texnologiyalar asosiy yo‘nalish sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada shuningdek xalqaro statistik ma’lumotlar bilan bir qatorda, O‘zbekiston sharoitida diabetning ijtimoiy va iqtisodiy oqibatlari tahlil qilindi.