(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tili amaliy mashg‘ulotlarida qo‘llaniladigan zamonaviy tibbiy-texnik asboblar va yangi tibbiy texnologiyalarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ingliz tili o‘qituvchilari va talabalari tomonidan foydalaniladigan turli tibbiy texnologiyalar, platformalar tahlil qilinadi. Yangi tibbiy texnologiyalar, ayniqsa, sun’iy intellekt, telemeditsina va tibbiy ma’lumotlar bazalari ingliz tilini o‘rganishda qanday samarali qo‘llanishi mumkinligi ko‘rsatiladi. Shuningdek, ingliz tilini o‘qitishda tibbiy terminologiyani o‘rganish va tushunishni yaxshilash maqsadida foydalaniladigan usullar hamda metodikalar ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari tibbiy ta’limni rivojlantirishda innovatsion yondashuvlar va zamonaviy texnologiyalarni qo‘llashning muhimligini ta’kidlaydi. Abstract: This article is dedicated to the study of modern medical and technical devices and new medical technologies used in practical English classes. The study analyzes various medical technologies used by English language teachers and students, including virtual and distance learning tools, medical devices, and online platforms. Also, methods and methodologies used in teaching English to improve understanding and learning of medical terminology are considered. The results of the research emphasize the importance of using innovative approaches and modern technologies in the development of medical education. Аннотация: Данная статья посвящена изучению современных медико-технических приборов и новых медицинских технологий, используемых на практических занятиях по английскому языку. В исследовании анализируются различные медицинские технологии, используемые преподавателями английского языка и студентами, включая инструменты виртуального и дистанционного обучения, медицинские устройства и онлайн-платформы. Будет показано, как новые медицинские технологии, особенно искусственный интеллект, телемедицина и медицинские базы данных, можно эффективно использовать в изучении английского языка. Также рассмотрены методы и методики, используемые при обучении английскому языку для улучшения понимания и усвоения медицинской терминологии. Результаты исследования подчеркивают важность использования инновационных подходов и современных технологий в развитии медицинского образования.