(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
O‘zbekiston iqtisodiyotining barqaror rivojlanishini ta’minlashda davlat moliyasini boshqarish tizimi muhim o‘rin egallaydi. Bu tizim mamlakatning iqtisodiy siyosatini samarali amalga oshirish, byudjet mablag‘larining to‘g‘ri taqsimlanishi va ishlatilishini nazorat qilish, shuningdek, ijtimoiy va iqtisodiy sohalarni moliyalashtirishda asosiy vosita hisoblanadi.