(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada Navro‘z bayrami va unga aloqador hodisalarning o‘zbek tilidagi nomlari anomastik tahlil qilinadi. Bayram nomlarining etimologik ildizlari, ularning tarixiy va lingvistik asoslari hamda jamiyat hayotidagi roli ilmiy jihatdan o‘rganiladi. Tadqiqot davomida Navro‘z bilan bog‘liq toponimlar, antroponimlar va boshqa nomlar lingvistik qiyosiy tahlil qilinadi. Abstrakt:This article presents an onomastic analysis of the names related to the Navruz holiday in the Uzbek language. The etymological roots of the holiday names, their historical and linguistic foundations, and their role in social life are examined scientifically. The study involves a comparative linguistic analysis of place names, personal names, and other names associated with Navruz. АННОТАЦИЯ: данной статье представлен ономастический анализ названий, связанных с праздником Навруз в узбекском языке. Рассматриваются этимологические корни названий праздника, их исторические и лингвистические основы, а также их роль в общественной жизни. В исследовании проводится сравнительный лингвистический анализ топонимов, антропонимов и других имен, связанных с Наврузом.