(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola umumta’lim maktablarining B1 darajasidagi o’quvchilariga dialogik nutqni o’rgatishda ta’lim texnologiyalarining integratsiyasini o’rganadi. Dialogik nutq til o‘rganishning muhim jihati bo‘lib, interaktiv muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan. Tadqiqot raqamli platformalar, multimedia vositalari va o‘yinga o‘rnatilgan o‘quv ilovalari kabi zamonaviy ta’lim texnologiyalari talabalarning mazmunli suhbatlarda ishtirok etish qobiliyatini qanday oshirishiga urg‘u beradi. Ushbu texnologiyalar hamkorlikda o’rganishni osonlashtiradigan, motivatsiyani oshiradigan va tilni saqlashni yaxshilaydigan dinamik va qiziqarli muhitni ta’minlaydi. Abstract: This article explores the integration of educational technologies in teaching dialogic speech to B1 level students in general education schools. Dialogic speech is an essential aspect of language learning that focuses on developing interactive communication skills. The study emphasizes how modern educational technologies, such as digital platforms, multimedia tools, and gamified learning applications, enhance students’ ability to participate in meaningful conversations. These technologies provide a dynamic and engaging environment that facilitates collaborative learning, increases motivation, and improves language retention Аннотация: В этой статье рассматривается интеграция образовательных технологий в обучение диалогической речи учащихся уровня B1 в общеобразовательных школах. Диалогическая речь является важным аспектом изучения языка, который фокусируется на развитии навыков интерактивного общения. В исследовании подчеркивается, как современные образовательные технологии, такие как цифровые платформы, мультимедийные инструменты и игровые обучающие приложения, повышают способность учащихся участвовать в содержательных беседах. Эти технологии обеспечивают динамичную и увлекательную среду, которая способствует совместному обучению, повышает мотивацию и улучшает сохранение языка