(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola lotin tilidagi sifat darajalarini – oddiy daraja (gradus positivus), qiyosiy daraja (gradus comparativus) va orttirma daraja (gradus superlativus) – qanday yasalishini va ularning turlanish xususiyatlarini tahlil qiladi. Har bir daraja uchun qo‘llaniladigan qo‘shimchalar va ular orqali sifat ma’nosini kuchaytirish yoki pasaytirish usullari bayon etiladi. Аннотация: В этой статье анализируется, как производятся латинские степени качества – простая степень (Gradus Positivus), сравнительная степень (Gradus comparativus) и превосходная степень (Gradus superlativus) – и особенности их видообразования. Для каждого уровня описаны применимые дополнения и способы усиления или уменьшения значения качества с их помощью.