(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada biologik kompleks birikmalarning tarkibiy qismlari, ahamiyati va organizmga ta’siri o’rganilgan. Biologik faol birikma bu tirik organizm, to’qima yoki hujayraga ta’sir ko’rsatadigan birikma bo’lib, odatda laboratoriyadan in vitro yoki in vivo asosiy tadqiqotlar bilan ko’rsatilgan. Bioktiv birikmalar odatda o’simliklardan, hayvonot mahsulotlaridan olinadi yoki sintetik tarzda ishlab chiqarilishi mumkin. Hayotning bu biogen elementlari organizmda asosan ularning tuzlari va murakkab (koordinatsion) birikmalarining suvli eritmalari holida uchraydi.