(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Qishloq xo’jalik ximikatlari, asosan pestitsidlar, o’simliklar va hayvonlar salomatligini himoya qilish uchun qo’llaniladi. Bu kimyoviy moddalar orasida sintetik piretroidlar alohida o’rin tutadi. Sintetik piretroidlar – tabiiy piretrinlar asosida ishlab chiqarilgan, o’simlik va hayvonlarga zararli bo’lgan zararkunandalar va parazitlarga qarshi samarali bo’lgan kimyoviy birikmalardir. Biroq, ularning qishloq xo’jalik mahsulotlarida va atrof-muhitda saqlanishi sog’liq va ekologiya uchun xavf tug’dirishi mumkin. Ushbu maqolada sintetik piretroidlar va ularning qishloq xo’jalik ob’ektlaridan ajratib olish hamda tahlil usullari ko’rib chiqiladi.