(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Dorivor o’simliklar bilan zaxarlanish — bu dorivor xususiyatlarga ega bo’lgan o’simliklar tomonidan inson yoki hayvon organizmiga zarar yetkazilishi holatini anglatadi. Ba’zi dorivor o’simliklar, noto’g’ri qo’llanilgan yoki haddan tashqari miqdorda iste’mol qilinganida, zaxarlanishga olib kelishi mumkin. Bu holat odatda o’simlikning toksik moddalarini organizmga kirgizish orqali yuzaga keladi.