(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Lotin tili qadimgi Rim imperiyasining rasmiy tili bo’lib, uning tarixiy roli nafaqat Rim, balki butun Yevropa va dunyo madaniyatiga katta ta’sir ko’rsatgan. U, o’z navbatida, o’z zamonida ilm-fan, huquq, din va adabiyot sohalarida asosiy kommunikatsiya vositasi bo’lgan. Bugungi kunda, Lotin tili faqat tarixiy yoki diniy sohada ishlatilsa-da, uning zamonaviy tillarga ta’siri juda katta.