(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annatatsiya: Jigar biyokimyosi — bu jigarning biologik funksiyalari bilan bog’liq kimyoviy jarayonlarning umumiy majmuasidir. Jigar tanada juda muhim metabolik, detoksifikatsiya va tartibga solish funksiyalarini bajaradi. Bu jarayonlar davomida ko’plab biyokimyoviy jarayonlar amalga oshadi. Quyida jigar biyokimyosining ba’zi asosiy jihatlari keltirilgan: