(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Zamonaviy tilshunoslikda nutq tushunchasi til va muloqot jarayonining markaziy elementlaridan biri hisoblanadi. Nutq til orqali amalga oshiriladigan kommunikatsiya jarayonidir va insonlarning o’zaro muloqotida, fikr almashishida va jamiyatda o’z o’rnini topishida asosiy vosita hisoblanadi. Nutq nafaqat tilshunoslik, balki psixologiya, sotsiologiya, madaniyatshunoslik kabi boshqa ilmiy sohalar bilan ham chambarchas bog’liq. Shuning uchun nutqni talabalarga o’rgatish, zamonaviy tilshunoslikda katta ahamiyatga ega.