(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola Mirzo Boburning shaxsiyati, uning siyosiy va adabiy faoliyatiga oid chuqur tahlilni taqdim etadi. Bobur, nafaqat Buyuk Boburiylar imperiyasining asoschisi sifatida tarixda, balki o’zining shoirlik mahorati bilan ham yodda qolgan shaxsdir. Maqolada Mirzo Boburning siyosiy yetakchilikdagi muvaffaqiyatlari, uning adabiyotga qo’shgan hissasi va she’riyatdagi yuksak mahorati haqida so’z boradi. Shuningdek, Boburning madaniyat, san’at va ilm-fan rivojiga bo’lgan ta’siri va o’zbek xalqi uchun ahamiyati o’rganiladi. Mirzo Boburning hayoti va faoliyati bugungi kunda ham ilmiy va madaniy meros sifatida qadrlanmoqda.