(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: JSSTning statistik tahliliga ko‘ra dunyoda keying yigirma yilda yurak qon - tomir tizimi kasalliklari o‘limning asosiy sabablaridan biri bo‘lib qolmoqda. Yurak qon - tomir tizimi kasalliklariga olib keluvchi etiologik omillardan biri etil spirtidan zaharlanishdir. Spirtli ichimlik istemol qilish ko‘pchilik bemorlarda alkogolli kardiomiopatiyani yuzaga keltirib, ularning o‘limiga sabab bo‘ladi. Olimlarning qayd qilishicha, alkogol iste’mol qilish oxirgi o‘n yil ichida bir necha barobar o‘sgan va taxmin qilishlaricha bu ko‘rsatkich kelajkda ham o‘sishda davom etadi (Manthey J.J. et al. 2020). Ma’lumotlarga qaraganda 2017 yil 2,8 mln aholi alkogol oqibatida yuzaga keladigan kasalliklardan vafot etgan bo‘lib, bu yosh bilan bog‘liq bo‘lgan o‘limning 5% ni tashkil qiladi.[1] Аннотатсия:Согласно статистическому анализу ВОЗ, в мире сердечно-сосудистые заболевания останутся одной из основных причин смертности ближайшие двадсать лет. Одним из этиологических факторов, приводящих к заболеваниям сердечно-сосудистой системы, является отравление этиловым спиртом. Употребление спиртных напитков увеличивает риск алкогольной кардиомиопатии в несколько раз у большинства патсиентов, и предполагается, что этот показатель возникнет в будущем и станет причиной их смерти. По отсенкам ученых, потребление алкоголя за десять лет выросло в несколько раз, и предполагается, что этот показатель продолжит увеличиваться в будущем (Мантҳей Ж.Ж. эт ал. 2020). По данным, в 2017 году от болезней, связанных с алкоголем, умерло 2,8 млн человек, что составляет 5% смертей, связанных с возрастом.[1]