(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jadid ma’rifatparvarlarining pedagogik qarashlari va ularning zamonaviy ta’lim jarayonida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Jadidchilik harakati o‘z davrida ilm-fan, ta’lim va pedagogika rivojiga sezilarli hissa qo‘shgan bo‘lib, uning tamoyillari bugungi innovatsion ta’lim metodlari bilan uyg‘unlashadi. Maqolada jadid ma’rifatparvarlarining ilg‘or pedagogik g‘oyalari, ta’limning interaktiv usullari, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirish va amaliy bilim berish tamoyillari asosida tahlil etiladi.