(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Qishloq xo‘jaligi biotexnologiyasi zamonaviy qishloq xo‘jaligining eng muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, biologik jarayonlar va texnologiyalarni qo‘llash orqali qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini sifatini oshirish, hosildorlikni ko‘paytirish va atrof-muhitni muhofaza qilishga qaratilgan. Bu soha o‘simliklar, hayvonlar va mikroorganizmlarning biologik xususiyatlaridan foydalanib, yangi texnologiyalar yaratadi va ularni amaliyotga joriy etadi.