(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim tizimi samaradorligini oshirishga xizmat qiladigan ilg‘or tajribalar, pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlar haqida fikr yuritilgan. Mazkur maqolada tarix o’qitish metodikasining insoniyat taraqqiyoti bilan mos ravishda rivojlanish xususiyatlari mahalliy va xorijiy ma`lumotlar asosida tahlil qilinadi. Bundan tashqari o`quvchilarga dars o`tish davomida qanday metodlardan foydalanish samara berishi, yoshlarda bu fanga qiziqish uyg`otishi to`g`risida mulohazalar berib o`tilgan. Abstract: This article discusses best practices, pedagogical technologies and interactive methods that serve to increase the efficiency of the education system. This article analyzes the features of the development of history teaching methodology in line with human progress based on local and foreign data. In addition, it provides feedback on what methods can be used to effectively teach students during lessons and arouse interest in this subject among young people.