(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Oksidlanish va qaytarilish kimyo fanining eng muhim tushunchalaridan biridir. Bu jarayonlar molekulalar, atomlar yoki ionlar orasida elektronlarning almashinuvi asosida sodir bo‘ladi. Oksidlanish jarayonida kimyoviy modda elektronlarni yo‘qotadi, qaytarilish jarayonida esa elektronlarni oladi. Ushbu jarayonlar bir-biriga bog‘liq bo‘lib, birining yuz berishi uchun boshqasi ham yuz berishi shart. Bu jarayonlar ko‘plab tabiiy va sanoat jarayonlarida, shuningdek, hayot faoliyatida muhim ahamiyatga ega.