(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada og‘zaki so‘zlarning stilistik xususiyatlari, ularning funksional uslublarda tutgan o‘rni va turlari tahlil qilinadi. Og‘zaki nutq unsurlarining badiiy, publitsistik va rasmiy uslublardagi qo‘llanishi, ularning kommunikativ-pragmatik vazifalari ochib beriladi. Shuningdek, og‘zaki so‘zlar orqali ifodalangan ekspressivlik, emotsionallik, nutqning erkinligi va og‘zaki muloqotga xos bo‘lgan belgilarning stilistik tahlili amalga oshiriladi. Maqola tilshunoslik, ayniqsa stilistika va pragmalingvistika yo‘nalishida izlanish olib borayotgan tadqiqotchilar uchun foydalidir. Аннотация:В данной статье рассматриваются стилистические особенности разговорных слов, их роль в функциональных стилях и типология. Анализируется использование элементов устной речи в художественном, публицистическом и официально-деловом стилях, а также их коммуникативно-прагматические функции. Особое внимание уделяется экспрессивности, эмоциональности и свободе речи, отражающимся в разговорных выражениях. Статья представляет интерес для исследователей в области лингвистики, особенно стилистики и прагмалингвистики. Abstract:This article examines the stylistic features of colloquial words, their classification, and their function across different functional styles. The study analyzes the use of spoken elements in literary, journalistic, and official discourse, highlighting their communicative and pragmatic roles. Special focus is given to the expressive and emotional aspects of speech and the unique markers of informal verbal communication. The paper is relevant for scholars engaged in linguistics, particularly in stylistics and pragmalinguistics.