(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Bugungi kunda ayollar huquqlarini himoya qilish eng dolzarb mavzulardan biriga aylanib ulgurdi. Ayollar huquqlarini himoya qilish ayni davrda cho’qqiga chiqqan bo‘lsa-da, bunday harakatlar dastlabki davrlardanoq boshlangan. Mazkur maqolada inson huquqlarini himoya qilishga doir harakatlar tarixi, ayollarning huquqlarini himoya qilishga qaratilgan sa’y-harakatlarning boshlanishi va natijalari haqida fikr yuritiladi. Аннотация: В статье рассматривается история движений за права человека, истоки и результаты усилий по защите прав женщин. Abstract: This article discusses the history of human rights movements, the beginnings and results of efforts to protect women’s rights.