(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Tabiiy fanlarni o‘qitishda talabalarning nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishda CLIL yondashuvi zamonaviy ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi muhim pedagogik yondashuvlardan biridir. CLIL — Content and Language Integrated Learning, ya’ni kontent va tilni integratsiyalashgan o‘rganish metodikasi bo‘lib, unda tabiiy fanlarni o‘qitish jarayonida til ko‘nikmalari bir vaqtning o‘zida rivojlantiriladi. Bu yondashuvning asosiy maqsadi — talabalarga tabiiy fanlarni o‘rganish bilan birga, shu fanlar doirasida ishlatiladigan tilni ham o‘rgatishdir. Natijada, talabalar nafaqat fan bilimlarini egallashadi, balki o‘z fikrlarini aniq va ravon ifoda eta olish ko‘nikmalarini ham shakllantiradilar.