(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Asinxron dvigatel — sanoat va maishiy texnika sohalarida keng qo‘llaniladigan elektr motorlaridan biri bo‘lib, ularning boshqarilishi va samarali ishlashi ko‘plab texnik jarayonlarning asosini tashkil etadi. Asinxron dvigatelni boshqarish prinsiplari, ulanish sxemalari va chastota o‘zgartirgich yordamida boshqarishni o‘rgatuvchi laboratoriya stendi zamonaviy muhandislik ta’limida alohida o‘rin tutadi. Ushbu maqolada asinxron dvigatelning boshqarish printsiplari, ulanish sxemalari va chastota o‘zgartirgich yordamida boshqarishning nazariy va amaliy jihatlari haqida ma’lumotlar berilgan.