(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Oʻzgarmas tok elektr zanjirlarini tekshirish elektr muhandisligi va elektronika sohasida muhim ahamiyatga ega boʻlgan jarayonlardan biridir. Bu jarayon yordamida elektr zanjirlarining ishlash holati, ularning samaradorligi va xavfsizligi baholanadi. Oʻzgarmas tok zanjirlari doimiy tok manbai tomonidan taʼminlangan va tok yoʻnalishi va qiymati vaqt oʻtishi bilan oʻzgarmaydigan zanjirlar hisoblanadi. Bunday zanjirlar keng koʻlamda turli qurilmalarda, jumladan, batareyalar, doimiy tok manbaalari, sensorlar va boshqa elektron komponentlarda qoʻllaniladi. Ularning toʻgʻri ishlashini taʼminlash uchun muntazam ravishda tekshirish va diagnostika oʻtkazish zarur.