(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Bugungi globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida ommaviy axborot vositalari va internet tarmoqlari jamiyat ongini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Ular nafaqat axborot tarqatish vositasi, balki fuqarolik ongini rivojlantiruvchi kuchli ijtimoiy institutga aylanib, huquqiy ong va madaniyatning yangi bosqichda shakllanishiga xizmat qilmoqda. Mazkur jarayonni chuqur o‘rganish fuqarolarning huquqiy savodxonligini oshirish va demokratik jamiyat qurishda muhim ahamiyat kasb etadi. Globallashuv va raqamli transformatsiya davrida ommaviy axborot vositalari hamda internet jamiyat ongini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Ular fuqarolik ongini rivojlantirishda va huquqiy madaniyatni oshirishda kuchli ijtimoiy institut sifatida faoliyat yuritadi. Ushbu mavzuni o‘rganish fuqarolarning huquqiy savodxonligini oshirish va demokratik jamiyat qurilishiga xizmat qiladi. In today’s globalization and digital transformation, the media and the Internet play an important role in shaping public consciousness. They are not only a means of disseminating information, but also a powerful social institution that develops civic consciousness, serving the formation of legal consciousness and culture at a new stage. A deep study of this process is of great importance in increasing the legal literacy of citizens and building a democratic society. In the era of globalization and digital transformation, the media and the Internet are of great importance in shaping public consciousness. They act as a powerful social institution in developing civic consciousness and increasing legal culture. Studying this topic serves to increase the legal literacy of citizens and build a democratic society.