(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada matematika fanining moliyaviy savodxonlikni shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Moliyaviy savodxonlik insonning kundalik hayotida byudjet tuzish, xarajatlarni rejalashtirish, daromad va tejash masalalarida to‘g‘ri qarorlar qabul qilishiga yordam beradi. Matematika esa bu jarayonlarda asosiy vosita bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada maktab yoshidagi o‘quvchilar uchun moliyaviy savodxonlikni rivojlantirishda matematik topshiriqlarning roli, interaktiv usullarning qo‘llanilishi va zamonaviy texnologiyalarning ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, real hayotiy misollar asosida matematik bilimlarning moliyaviy ongni shakllantirishdagi amaliy ahamiyati ochib berilgan.