(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda keng tarqalgan psixologik muammolardan biri – agressivlik va emotsional zo‘riqish holatlari tahlil qilinadi. Agressivlikning kelib chiqish sabablari, uning individual va ijtimoiy omillar bilan bog‘liqligi, shuningdek, emotsional zo‘riqishning salbiy oqibatlari haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar berilgan. Shaxsning ruhiy holatini barqarorlashtirish, ijobiy ijtimoiy munosabatlarni shakllantirish va emotsional muvozanatni tiklashga qaratilgan psixologik yondashuvlar va profilaktika choralari ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari yoshlar orasida emotsional muvozanatni saqlash va agressiv holatlarning oldini olishda muhim ahamiyatga ega.