(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Umumiy o’rta ta’lim maktablarining 5-sinfda uyadosh so’zlar berilgan. Lekin uyadosh so’zlar haqida boshlang’ich sinflarda ma’lumot berilmagani uchun bu mavzu o’quvchilarga ozroq qiyinchilik tug’dirishi mumkin . Chunki ular uchun bu yangi tushinchadir. Bu mavzu o’quvchilarning bayoni, metodi orqali olib boriladi. Chunki o’quvchilar bunday tushinchaga quyi sinflarda ega bo’lmaydi. Shuning uchun o’qutuvchi o’quvchilarga sodda, aniq , rovon qilib batafsil tushintirish kerak. Uyadosh so’zlar bir turdagi narsa, belgi, voqea-hodisa, harakat ma’nolarini ifodalaydigan, bir mazmuniy guruhga mansub bo’lgan so’zlardir. Masalan: Kiyimlar: ko’ylak, shim, kastum, do’ppi.