(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida o‘quvchilarning o‘qib tushunish ko‘nikmasini rivojlantirishga qaratilgan nazariy va amaliy jihatlar yoritiladi. Matn bilan ishlashda o‘quvchilarning tafakkurini faollashtirish, asosiy mazmunni anglash, fikrni tahlil qilish kabi kompetensiyalarni shakllantirishga xizmat qiluvchi samarali metodik yondashuvlar taklif etiladi. Maqolada ilgari amaliyotda kam qo‘llanilgan, lekin yuqori natija beruvchi interaktiv metodlarga e’tibor qaratilgan. Abstract: This article discusses the theoretical and practical aspects of developing reading comprehension skills in secondary schools. Effective methodological approaches are proposed that serve to develop competencies such as activating students’ thinking when working with text, understanding the main content, and analyzing ideas. The article focuses on interactive methods that have been rarely used in practice before, but have yielded high results.