(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ona tili darslarida o‘quvchilarning og‘zaki nutq ko‘nikmasini rivojlantirish masalasi yoritiladi. Gapirish faoliyatining psixolingvistik, didaktik va kommunikativ asoslari tahlil qilinadi. Dars jarayonida o‘quvchilarning erkin va izchil fikr bildirish malakasini shakllantirishga xizmat qiluvchi yangi metodik yondashuvlar taklif etiladi. Abstract: This article discusses the issue of developing students’ oral skills in native language classes. The psycholinguistic, didactic and communicative foundations of speaking activity are analyzed. New methodological approaches are proposed that serve to form students’ skills of free and coherent expression of ideas in the lesson process.