(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada iboralarning o‘quvchilar nutqini o‘stirishdagi ahamiyati ilmiy-metodik nuqtai nazardan tahlil etilgan. Iboralar tilning obrazlilik va ta’sirchanlik imkoniyatlarini oshiruvchi muhim vosita sifatida qaraladi. Maqolada iboralarning o‘zlashtirilishini ta’minlovchi samarali metodlar, o‘quvchilarning yosh xususiyatlariga mos topshiriq va mashq turlari, shuningdek, ularning emotsional, estetik va mantiqiy tafakkurini rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Iboralarni og‘zaki va yozma nutqda to‘g‘ri va o‘rinli qo‘llash orqali o‘quvchining muloqot madaniyati, ifoda mahorati va tilga bo‘lgan estetik munosabati shakllanishi asoslab berilgan. Abstract: This article analyzes the importance of idioms in developing students’ speech from a scientific and methodological point of view. Idioms are considered an important tool that increases the expressiveness and expressiveness of the language. The article highlights effective methods for mastering idioms, types of tasks and exercises appropriate to the age characteristics of students, as well as their role in developing emotional, aesthetic and logical thinking. The formation of a student’s communication culture, expressive skills and aesthetic attitude to language through the correct and appropriate use of idioms in oral and written speech is substantiated.