(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ўз мазмуни, моҳиятига кўра, инсонпарварлик, меҳр-шафқат, меҳнатсеварлик, юртпарварлик гояларини тараннум этиб, одамзот ахлини бунёдкорлик, яратувчанликка ундаган муқаддас «Авесто» олис тарихимизнинг асл дурдона асарлари сирасига киради. «Авесто» китоби милоддан аввалги сўнгги минг йиллик бошлари ва ўрталарида ҳудудимизда яшаган қадимий халқларнинг ўзига хос турмуш тарзи, хўжалик машғулоти, ижтимоий-маданий ҳаёти, урф-одатлари ҳақида маълумот берувчи муҳим тарихий манбадир. «Авесто»ни чукуррок ўрганган олимлар бу буюк таълимотнинг ҳақиқий ватани Хоразм воҳаси бўлиб, Амударё соҳилларида яратилганини исботлаганлар.