(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tadqiqot Oʻzbekistonda ijtimoiy sohalarga ajratilgan byudjet mablagʻlarining samaradorligini 2020-2023 yillardagi statistik maʼlumotlar, xalqaro hisobotlar va regressiya tahlili asosida oʻrganadi. Natijalarda mablagʻlarning maqsadsiz sarflanishi, korrupsiya taʼsiri va monitoring tizimining kamchiliklari aniqlangan, shu asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Annotation. This study examines the efficiency of budget funds allocated to social sectors in Uzbekistan based on statistical data from 2020–2023, international reports, and regression analysis. The results reveal cases of misappropriation of funds, the impact of corruption, and shortcomings in the monitoring system, based on which practical recommendations have been developed. Аннотация. Данное исследование изучает эффективность бюджетных средств, выделенных на социальные сферы в Узбекистане, на основе статистических данных за 2020–2023 годы, международных отчетов и регрессионного анализа. В результатах выявлены случаи нецелевого расходования средств, влияние коррупции и недостатки системы мониторинга, на основе чего разработаны практические рекомендации.