(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mirzo Ulug‘bek davrida astronomiya katta rivojlanish bosqichiga kirdi. Ulug‘bek o‘zining mashhur “Zij-i ko’ragoni” asari bilan 1018 ta yulduzning joylashuvini aniqladi va zamonining eng yaxshi astronomlarini birlashtirdi. Bugungi astranomiya esa yuqori texnologiyalar va ilmiy metodlar yordamida koinotni o‘rganishda davom etmoqda. Ulug‘bekning ilmiy yutuqlari hozirgi astronomiyaga asos bo‘lib xizmat qilmoqda Абстрактный: В период правления Мирзо Улугбека астрономия вступила в этап большого развития. Своим знаменитым трудом «Зидж-и Корагони» Улугбек определил расположение 1018 звезд и собрал лучших астрономов своего времени. Сегодняшняя астрономия продолжает изучать Вселенную с помощью высоких технологий и научных методов. Научные достижения Улугбека служат основой современной астрономии. Abstract: During the reign of Mirzo Ulugbek, astronomy entered a stage of great development. With his famous work "Zij-i Koragoni", Ulugbek determined the location of 1018 stars and brought together the best astronomers of his time. Today’s astronomy continues to study the universe with the help of high technologies and scientific methods. Ulugbek’s scientific achievements serve as the basis of modern astronomy.