(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maqolada o’quvchilarga ingliz tilini o’rgatishda o’qish va yozish ko’nikmalarini rivojlantirish uchun foydalaniladigan turli pedagogik yondashuvlar, metodlar va texnikalar muhokama qilinadi. Ingliz tilida matnlarni to’g’ri tushunish, tez va samarali o’qish, hamda fikrlarini aniq va tushunarli tarzda ifodalash ko’nikmalarini oshirishga qaratilgan usullar keltirilgan. O’qish va yozish ko’nikmalari integratsiyasini ta’minlash orqali yozish ko’nikmalarini rivojlantirishning muhimligi alohida ta’kidlangan. Shuningdek xulosa qismi pedagoglar va ta’lim muassasalari uchun o’quvchilarning xorijiy tillarda yozish konikmalarini rivojlantirishni oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni o’z ichiga oladi. Аннотация: В статье обсуждаются различные педагогические подходы, методы и техники, используемые для развития навыков чтения и письма при обучении учащихся английскому языку. Представлены методы, направленные на улучшение навыков правильного понимания текстов на английском языке, быстрого и эффективного чтения, а также четкого и понятного выражения своих мыслей. Также подчеркивается важность развития навыков письма путем обеспечения интеграции навыков чтения и письма. Заключительная часть также содержит практические рекомендации для педагогов и образовательных учреждений, направленные на повышение развития навыков письма учащихся на иностранных языках. Annotation: The article discusses various pedagogical approaches, methods, and techniques used to develop reading and writing skills in teaching English to students. Methods aimed at improving the skills of correctly understanding texts in English, reading quickly and effectively, as well as expressing one’s thoughts clearly and comprehensibly are presented. The importance of developing writing skills through ensuring the integration of reading and writing skills is also emphasized. The concluding part also contains practical recommendations for teachers and educational institutions aimed at improving the development of students’ writing skills in foreign languages.