(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada fizika fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. O‘quvchilarning fanlarga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ilmiy dunyoqarash va tafakkurni rivojlantirishda interaktiv, muammoli, modulli hamda loyihaviy ta’lim texnologiyalarining o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, amaliy misollar orqali bu texnologiyalarning dars samaradorligiga ta’siri ko‘rsatib berilgan. Maqolada fizika o‘qituvchilari uchun amaliy tavsiyalar ham bayon etilgan. Abstract: This article explores the theoretical and practical foundations of applying modern pedagogical technologies in teaching physics. It emphasizes the role of interactive, problem-based, modular, and project-based learning methods in enhancing students’ interest in the subject and developing scientific thinking. The article highlights the effectiveness of these methods through practical examples and provides methodological recommendations for physics teachers. The integration of information and communication technologies (ICT) in physics lessons is also discussed as a key factor in improving the quality and efficiency of education.