(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy arxeologiya fani turli ilmiy yondashuvlar va texnologik yutuqlarni o‘zlashtirib, o‘z faoliyat doirasini kengaytirishi haqida fikr yuritiladi. Shunday innovatsion texnologiyalardan biri – bu GIS (Geographic Information System – Geoinformatsion tizim) texnologiyasidir. Arxeologik tadqiqotlarda GISdan foydalanish qadimiy aholi punktlarini aniqlash, xaritalashtirish, tahlil qilish hamda saqlab qolishda katta ahamiyatga ega.