(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yirik namoyandasi Abdulla Qahhor hayoti, adabiy faoliyati, jasoratli ijodi va uning zamonaviy ahamiyati haqida batafsil so‘z yuritiladi. Adibning realizm yo‘nalishidagi asarlari, ijtimoiy tanqidiy yondashuvi, badiiy mahorati chuqur tahlil qilinadi. Maqolada shuningdek, yozuvchining ijtimoiy muammolarni yoritishdagi prinsipial pozitsiyasi va bu orqali yosh ijodkorlar uchun qoldirgan ibratli saboqlari ham ko‘rsatib o‘tiladi. Аnnоtаtiоn: This article provides a detailed examination of the life and creative path of Abdulla Qahhor, one of the leading figures of Uzbek literature. His commitment to realism, mastery of social criticism, and literary excellence are discussed. The article also reflects on Qahhor’s principled stance in highlighting societal issues, serving as a moral and professional compass for future writers. Аннотация: В статье подробно рассматриваются жизнь и творчество выдающегося представителя узбекской литературы Абдуллы Каххара. Особое внимание уделяется его реалистическому подходу, социальной критике и художественному мастерству. Подчеркивается его принципиальная позиция в раскрытии социальных проблем и ее значение как примера для будущих писателей.