(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Internet of Things (IoT) qurilmalarda signalni aylantirish tizimlarining ahamiyati va ishlash prinsiplari ko‘rib chiqiladi. Maqolada analogdan raqamli va raqamli signalga aylantirish tizimlari (ADC, DAC), modulatsiya, demodulatsiya kabi texnologiyalar ta’riflanadi. IoT tizimlarida signalni uzatish samaradorligini oshirish, energiya tejash, xavfsizlik va ma’lumot uzatish tezligini ta’minlashdagi ahamiyati yoritiladi. Signalni aylantirish tizimlarining IoT qurilmalarida qo‘llanilishi va kelajakdagi rivojlanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Аннотация: В данной статье рассматривается значение и принципы работы систем преобразования сигнала в устройствах Интернета вещей (IoT). В статье описываются такие технологии, как системы преобразования из аналогового в цифровой сигнал (ADC, DAC), модуляция, демодуляция. Освещается важность повышения эффективности передачи сигнала в системах IoT, энергосбережения, безопасности и скорости передачи данных. Анализируется применение систем преобразования сигнала в устройствах IoT и возможности будущего развития. Abstract: This article examines the importance and operating principles of signal conversion systems in Internet of Things (IoT) devices. The article describes technologies such as analog-to-digital and digital signal conversion systems (ADC, DAC), modulation, demodulation. The importance of increasing the efficiency of signal transmission, energy saving, security, and data transfer speed in IoT systems is highlighted. The application of signal conversion systems in IoT devices and future development opportunities are analyzed.