(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Uremik komaning klinik ko’rinishi asta-sekin rivojlanadi. Bu aniq astenik sindrom bilan tavsiflanadi: apatiya, umumiy zaiflikning kuchayishi, charchoqning kuchayishi, bosh og’rig’i, kunduzi uyquchanlik va kechasi uyquning buzilishi.Dispeptik sindrom ishtahaning yo’qolishi, ko’pincha anoreksiya (ovqatlanishdan bosh tortish) bilan namoyon bo’ladi. Bemorda quruqlik va og’zida achchiq ta’mi bor, og’zidan ammiak hidi, chanqoqlik kuchaygan. Ko’pincha stomatit, gastrit, enterokolit qo’shiladi.