(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Taloq va timus inson immun tizimining asosiy a’zolari bo‘lib, ularning sog‘lom ishlashi butun organizmning himoya tizimini ta’minlaydi. Taloq qonning filtrlanishi, zararli moddalarning yo‘q qilinishi va immun hujayralarining rivojlanishida muhim ahamiyatga ega. Timus esa T-limfotsitlarining yetilishi uchun zarur bo‘lgan organ hisoblanadi. Ushbu organlarning tug‘ma buzilishlari va o‘smalari immun tizimning samarali ishlashini qiyinlashtiradi, kasallik va murakkabliklarga olib keladi.